VJERA I KULTURA :

Mještani Lupoglava drže do svoje katoličke vjere, većina redovito ide u crkvu te slavi i poštuje katoličke blagdane.Patron Župe je na blagdan "Velike Gospe" kada veliki bro vjernika osovske i susjednih župa posjeti gospino svetište.Osobito je važno napomenuti da se prije samog blagdana Velike Gospe vjernici pripremaju za sam blagdan Gospojinskim Zornicama koje su svakim danom rano ujutro u 6,00 sati, od blagdana Porcijunkule pa do blagdana Velike Gospe.Veliki broj vjernika prije svitanja dolazi i obilazi oko crkve moleći se za Gospin Zagovor.Ovo je jedinstven običaj u svijetu da se na ovaj način vrši priprema za blagdan Velike Gospe.

Obzirom da Lupoglav ne posjeduje Društveni dom tako je ova oblast društvenog života slabo zastupljena.Uglavnom se sve svodi na kulturna događanja u Žepču, kojih također nema često.
Svake godine, u Kolovozu,  neposredno pred blagdan Velike Gospe tradicionalno se organizira Osovsko prelo na kojem učestvuju sva kulturno-umjetnička društva sa područja općine i izvođači izvorne glazbe koja je jako popularna na ovom području.

Mladi koji su zainteresirani za kukturno-umjetnički rad svoj interes ostvaruju kroz Kulturno-umjetničko društvo Osova koje svoje nastupe uvježbava u Osnovnoj školi Lupoglav.

Jedan dio mladih je uključen u FRAMU (Franjevačka mladež) i župni zbor pri župnoj crkvi Osova.

Planirano je da se u budućnosti izgradi Društveni dom koji bi bio mjesto za okupljanja, kulturne događaje, sastajanje i zabavu mještana a naročito mladih.

Pomozite razvoj Lupoglava

Donirajte novac, usluge, materijalna dobra

Račun
Kod Raiffeisen Bank d.d. BiH
1610550025540035

Devizne uplate u bilo kojoj valuti također idu na isti broj žiroračuna i bit će konvertirane u KM po srednjem tečaju banke.

molimo Vas da nas nakon uplate donacije obavijestite telefonski ili putem e-mail-a


BIH link
::: Lupoglav 2014 :::                                                                                :::: Izrada web stranice: Biznis Servis Žepče ::::
INSTRUKCIJU ZA DEVIZNE UPLATE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
Poštovani prijatelji Lupoglava,
Svaka Vaša donacija će biti uredno evidentirana i utrošena na dobrobit mještana Lupoglava.
Na ovoj web stranici, u rubrici "Financije" točno možete vidjeti za što je utrošen Vaš novac.


 PRIJATELJI LUPOGLAVA  
 ( DONATORI )

Vlada ZE-DO Kantona, 15.000,00 KM za izgradnju 
vodovodne mreže za 25
domaćinstava ( Zaseok "Polja")

Martin Barbarić, Lupoglav, Žepče
17 kamiona zemlje za nogometno igralište"Grablje"
(vrijednost oko 1300,00 KM)

Ivo (Ante) Šumić - Frankfurt
Darovao 10 kompleta dresova za nogometnu ekipu
MZ Lupoglav, u vrijednosti od 300 Eur.

FRANCEZA BEYER - Frankfurt
(20,00 Eur.)

4.
5.
.
.

Domaćini,
molimo Vas da redovito plaćate
učešće za rad MZ